صفحه اصلی
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره ما
معرفی
خط مشی
رشته مطالعات آرشیوی
تاریخچه
منابع
کتاب
کتب مرجع
دایره المعارف ها
استانداردها
کتب غیر مرجع
کتاب
پایان نامه
راهنمای اهداء اسناد و اشیاء
مجموعه ها
اسناد
افراد
فضای دانشگاه
تاریخ محلی
منابع کتابی
کتاب فارسی
کتاب غیر فارسی
اشیاء
هدایا
نشان ها
افتخارات
تجهیزات فنی
نمایشگاه افتخارات
درباره ویترین
روسای دانشگاه
اشیا ویترین
مکان های تاریخی
مفاخر و مشاهیر
مفاخر و پیشکسوتان
دانش آموختگان سرآمد
تاریخ شفاهی
دفاع مقدس
آثار دفاع مقدس
عکس
دانشگاه در نگاه بزرگان
گفتار رهبری
بیانات مقام معظم رهبری
تقریر
فیلم
چند رسانه ای
فیلم
پادکست
ویژه نامه
گزارش تصویری
تورمجازی
تورمجازی ویترین هدایا
تورمجازی ویترین افتخارات
تورمجازی منابع کتابی
تماس با ما
کاربرد فناوریها در آرشیوهای دانشگاهی؛ بلاک چین
ارسال شده در تاریخ
1400/10/22
ساعت
08:47
با تولد وب در 1990، حفاظت از اطلاعات از مهمترین چالشهای پیش روی متخصصان بوده است. متخصان نیازمند طرحی برای حفاظت از اطلاعات بودند که دسترسی با اختلال مواجه نکند. با پیشرفت فناوری و ظهور ارز دیجیتال در 2015، حفاظت از آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بلاکچین به عنوان راهکار نهایی ارائه شد. بلاکچین پلتفرمی برای حفاظت از ارز دیجیتال بود. ولی با گذشت زمان، متخصصان این پلتفرم را برای حفاظت از انواع اطلاعات به کار گرفتند.
آرشیوها دربردارنده هویت جامعه هستند. آرشیوهای ملی و آرشیوهای دانشگاهی از مهمترین آرشیوها در سراسر جهان به شمار می روند. آرشیوهای دانشگاهی ضمن حفظ هویت سازمان، هویت ساختار دانشی جامعه، سیر تغییر اندیشه و دیدگاه مردم را به تصویر می کشند. آرشیوهای دانشگاهی پلی برای رشد جامعه هستند. این آرشیوها دارای انواع منابع اطلاعاتی هستند وضمن ایجاد پروتکل جهت ایجاد یکدستی در قوانین برای سایر آرشیوها، بیشتر از سایر آرشیوها تحت تاثیر فناوری ها هستند.
در سال 2018 برای اولین بار در آرشیو ملی بریتانیا بلاکچین به عنوان پلتفرم ورود اطلاعات با هدف حفاظت از اطلاعات آرشیوی به صورت آزمایشی پیاده سازی شد. جلوگیری از انتشار اطلاعات، عدم دسترسی بدون مجوز به اطلاعات، جلوگیری خطاهای انسانی و سیستمی و جلوگیری حذف اشتباه اطلاعات از نتایج این آزمایش بود که برای بهبود این روند نیاز به یک استراتژی احساس می شد. استراتژی که قوانین و شرایطی را برای دسترسی به اطلاعات ایجاد می کرد که به عنوان پروتکل از آن یاد شد. در نهایت این مسئله با عنوان “ Archangle: Trusted Archives of Digital public Documents” در دانشگاه مطرح شد. هدف از Archangle ایجاد ساختارقابل اعتماد برای اطلاعات آرشیوهای ملی و دانشگاهی بود.
بلاکچین شبکه ای غیر قابل تخریب ایجاد می کند. بنابراین برای حفظ اصالت اسناد دیجیتال، فناوری آن ها را حفظ می کند. عملکرد افراد در شبکه را ذخیره و بازیابی می کند. بنابراین بلاکچین راهکاری برای حفاظت از اطلاعات دیجیتال در طولانی مدت است. همگام با به کارگیری این فناوری، نقش آرشیویست ها نیز دچار دگرگونی شد. آرشیوها به نقش خود به عنوان حافظه دائمی و جاری سازمان بازگشتند و آرشیویست ها، نقش خود را از نگهداری اطلاعات به تشخیص دهنده اطلاعات درست تغییر دادند. آن ها راهکارهایی را برای دریافت، حفظ و اشاعه اطلاعات به صورت دائمی ارائه دادند و مشکلات سازمان ها در جهت فضای مناسب برای ذخیره اطلاعات را حل کردند. آرشیوهای دانشگاهی با استنفاده ازاین فناوری با آرشیوهای عمومی برای همه مردم بدل شدند چراکه توانایی حفظ میراث دیجیتال را داشتند.علی رغم نقش پررنگ فناوری، نقش انسانی نیزکمرنگ نشد و آرشیویستها با چالشهای یادگیری فناوری مواجه شدند.
بنابراین بلاک چین با تعریف استراتژی برای انتشار و انتقال انواع اطلاعات همراه با فناوری، شبکه ای قابل اعتماد برای دسترسی به اطلاعات آرشیوی سازمان هارا ایجاد می کند که در آرشیوهای دانشگاهی و آرشیوهای ملی قابل اجرا است.
در ایران این فناوری نو ظهور تلقی می شود. امید است با به کارگیری این فناوری پیشرفت قابل توجهی در حوزه حفاظت از اطلاعات دیجیتال را در آرشیوها رقم بزند.
منبع:
Ringel.sharon.Blockchain archival discourd: trust and imaginries of digital preservation. New Media & society(vol2). 2020
ارسال کننده:
فرزانه بهارلو
تعداد بازدید:
340
تصاویر مرتبط:
tempShow
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.