۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

بیانات مقام معظم رهبری

بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامى‏
در دیدار دسته ‏جمعى اعضاى هیئت رئیسه‏ دانشگاه الزهرا (س)
دوشنبه، 25 اردیبهشت1391
بسم ‏اللَّه ‏الرّحمن ‏الرّحیم‏
عقیده‏ ى بنده این بوده و هست که نظام جمهورى اسلامى باید از دانشگاه الزّهرا خیلى استقبال بکند و قدر این دانشگاه را بداند؛ دلائل واضحى دارد:
یکى این است که این دانشگاه، مظهر یک حرکت علمى در میان بانوان کشور است؛ کشور اسلامى. درست است که بانوان تحصیلکرده و باسواد و توانا و نَطّاق و عالم و مانند اینها در همه جا هستند، منتها اینجا یک مرکز اختصاصى است؛ این میتواند ظرفیّت نظام اسلامى را در پرورش و عرضه کردن سطح بالایى از بانوان و زنان نشان بدهد. خب، امروز این مسئله یکى از مسائل چالشى دنیا است. مسئله‏ ى زنان در دنیا خودْ یک مسئله‏ ى چالشى است، مسئله‏ ى زنان در ارتباطِ جمهورى اسلامى با دنیا هم یک مسئله‏ ى چالشى است. دنیا- دنیاى غرب بالخصوص و کسانى که دنباله‏ روِ غربند - امروز به معناى واقعى کلمه، در حلّ مسئله‏ ى زن درمانده در عین حال بر سر مسئله‏ ى زن با جمهورى اسلامى مرتّباً حرکات چالشى، نمایش هاى چالشى دارند؛ درحالى ‏که جمهورى اسلامى - که یک نظام اسلامى است - در مقایسه‏ ى با کشورهاى دیگر، با زنِ باحجابِ متدیّنِ چادرى توانسته از لحاظ کمّیّت و کیفیّت، یکى از برترین ارائه‏ هاى بانوان برجسته را داشته باشد؛ زنان عالم؛ زنان محقّق؛ در بخشهاى مختلف، علمى، اجتماعى، سیاسى، جهادى، اسلامى؛ همه جور. خب، یک مظهر و نمونه‏ى کامل و در واقع یک بسته‏ى قابل ارائه، دانشگاه الزّهرا است. [ اگر] اینجا را کسى بیاید ببیند - اساتیدش، مدیرانش، دانشجویانش - این خودْ یک نمونه است. پس جمهورى اسلامى باید قدر این دانشگاه را بداند، چون مایه‏ ى افتخار است براى جمهورى اسلامى.
دوّم اینکه در این دانشگاه، تربیتْ متمرکز است روى دختران. این خودْ یک مسئله‏ ى مهمّى است؛ آن هم با توجّه به موضوع تک‏جنسیّتى بودن این دانشگاه. این یک فکر است؛ این یک فکر اساسى است که ما دانشگاه‏ ها را تک جنسیّتى کنیم. خب یک وقت این کار با ضرب و زور و دعوا و مقرّرات تند و سخت و خشن انجام می گیرد، [ امّا] یک وقت به ‏طور طبیعى نمونه ارائه می شود. هرچه دانشگاه الزّهرا از لحاظ علمى و کیفیّت کار و پیشرفت کار بهتر باشد، این فکرْ بیشتر تقویت خواهد شد که میتوان دانشگاه تک جنسیّتى داشت [ و] از فرصتهاى خوب در این دانشگاه استفاده کرد. این کارى است که این دانشگاه دارد میکند.
و مسائل گوناگون [ دیگر هم هست‏]. به‏هرحال بنده عقیده‏ام این است که باید به این دانشگاه کمک بشود. البتّه این مشکلاتى را که ذکر کردید، ما ان‏شاءاللَّه با وزارت علوم، با مسئولین دولتى در میان می گذاریم که تا آنجایى که می توانند این ها را برطرف کنند و کمک کنند. شما خانم ها هم سعى کنید به هیچ حدّى قانع نشوید؛ یعنى واقعاً همان چیزى که در افق چشم‏انداز دیده شده - یعنى دانشگاه تک‏جنسیّتى درجه‏ى یک در سطح دنیا - را واقعاً دنبال کنید که بشود. به صِرف آمارهاى کمّى اکتفا نکنید؛ یعنى بروید به متن کار، ببینید واقعاً کار تحقیقاتى چقدر می شود، کار علمى چقدر می شود، پرورش افکار دانشجویان چقدر می شود.
موادّ درسى می تواند جورى تنظیم شود که دختران را سوق دهد به همان جایى که زن مسلمان پیشرو می تواند نگاه به آن جایگاه داشته باشد، یعنى زنى در حدّ بالاى علمى و اخلاقى و توانایى‏ هاى فکرى، با حفظ همه‏ى خصوصیّاتى که خداى متعال در طبیعت زن قرار داده که به‏خاطر همین خصوصیّاتْ مهمترین مسئله‏ى عالم خلقت بشر به عهده‏ ى زن گذاشته شده؛ این مهمترین مسئله، تولید و پرورش فرزند است. یعنى اگر ما واقعاً نسل انسانى - که مادّه‏ ى اوّلیّه‏ ى براى همه‏ ى کمالات و تعالى ‏هاى معنوى و مادّى بشر است - را معیار قرار بدهیم، آن وقت می فهمیم که نقش زنان چقدر نقش بالایى است. خب، البتّه زن و مرد هر دو تأثیر دارند در تولید [ انسان‏]، امّا نقش مرد کجا، نقش زن کجا! نقش زن یک نقش فوق‏العاده، برجسته، استثنایى، بى‏نظیر در تولید انسان - یعنى در تولید آن مادّه‏ى اصلى - است؛ «فاحببت ان اعرف» به‏ وسیله ‏ى همین انسان بایستى [ انجام شود]؛ فخلقت الخلق لکى اعرف، اگر هدف آفرینش انسان را این خَلق بدانیم، پس این شد مهم‏ترین موضوع در همه‏ى عالم تکوین بشرى؛ این مهمترین موضوع، دست بانوان است. خداى متعال این ترکیب را، این شاکله را متناسب با این مسئولیّت آفریده؛ این از بین نرود، این پامال نشود، این تحت‏ الشّعاع جنجال ها و غوغاآفرینى ‏ها قرار نگیرد؛ مى ‏بینید، دنیا امروز روى مسئله‏ ى زن با غوغاآفرینى و هوچى ‏بازى دارد کار می کند. واقعاً هوچى‏ بازىِ محض است، آن هم به شکل رسوا. حالا آدم بخواهد وارد این مقولات بشود، خیلى حرف [ و] گفتنى در اینجا هست. واقعاً غرب تا مرز فضاحت نسبت به این مسئله پیش رفته؛ منتها خب، چشم بینایى باید باشد [ تا] نگاه کند ببیند؛ عادت داده ‏اند ذهن مردم دنیا را به همین وضعیّت بد و کثیف که در دنیا براى زن به‏وجود آورده‏اند. مردها در جامعه باید راه بروند، احترامشان هم محفوظ باشد، [ امّا] زن اگر بخواهد احترامش محفوظ باشد، اگر بخواهد توجّه‏ ها به او جلب بشود حتماً بایستى لخت بشود! ببینید چقدر این منطقْ منطق سخیفى است. جز اهانت به زن، جز کوچک کردن زن، جز نادیده گرفتن ارزشهاى والاى انسانى - نه اختصاصى - [ و] همان مشترکات بین زن و مرد، معناى این کار چیست؟ امروز دنیا این است؛ دنیاى غرب این است. خب ما در مقابل این ایستاده‏ ایم؛ نظام جمهورى اسلامى در مقابل این موج کثیف، سیل لجن- حقیقتاً سِیلى است از جنس لجن - ایستاده. باید کارى کنید که زنده کنید این فکر را؛ باید زنده کنید این جهت‏ گیرى را؛ و تربیت کنید زنانى، دخترانى، بانوانى را که واقعاً بدانند چکار دارند می کنند، چه مسئولیت مهمّى [ دارند و] ارزش یک زن محجّبه‏ ى عفیف دانشمند چقدر براى جامعه والا و بالا است. این را بفهمند دختران.
به‏ هرحال ما ان‏شاءاللَّه امیدواریم که خداوند به شماها کمک کند. این گزارش را هم ما مرور میکنیم - میدهیم خلاصه کنند - و نگاه میکنیم و ان‏شاءاللَّه به وزارت علوم و دولت هم ان‏شاءاللَّه سفارش خواهیم کرد؛ امیدواریم ان‏شاءاللَّه [ مشکلات دانشگاه شما] برطرف بشود. ضمناً شما هرچه بتوانید تکثیرِ مِثل بکنید بهتر است؛ یعنى دانشگاه تک‏ جنسیّتى حالا فعلاً در تهران همین یک دانه دانشگاه است، باید در شهرهاى بزرگ تدریجاً شبیه اینها به‏ وجود بیاید - همان چیزهایى که حالا خود شما هم گفتید که شعبه ‏هایى و مراکز وابسته ‏اى به ‏وجود بیاید - و ان‏شاءاللَّه این کار امّیدواریم انجام بگیرد. زنده باشید.

1) بحار الانوار، ج 84، ص 344؛ کُنتُ کَنزاً مَخفیّاً فَاَحبَبتُ اَن اُعرَف فَخَلَقتُ الخَلقَ لِکَى اُعرَف؛ من گنجى پنهان بودم پس دوست داشتم تا شناخته شوم پس آفریدم خلق را تا شناخته شوم.

تاریخ به روز رسانی:
1400/09/15
تعداد بازدید:
1449
دانشگاه الزهرا
آدرس پستی تهران-خیابان ده ونک- دانشگاه الزهرا(روابط عمومی مرکزی واقع در طبقه همکف ساختمان ریاست)
کدپستی : 1993893973 تلفن : 982188048932+ فاکس : 982188048932+
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.