صفحه اصلی
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره ما
معرفی
خط مشی
فرم ها
رئوسای پیشین
گزارش عملکرد
رشته مطالعات آرشیوی
تاریخچه
منابع
کتاب
کتب مرجع
دایره المعارف ها
استانداردها
کتب غیر مرجع
کتاب
پایان نامه
راهنمای اهداء اسناد و اشیاء
مجموعه ها
اسناد
افراد
فضای دانشگاه
تاریخ محلی
منابع کتابی
کتاب فارسی
کتاب غیر فارسی
اشیاء
هدایا
نشان ها
افتخارات
تجهیزات فنی
نمایشگاه افتخارات
درباره ویترین
روسای دانشگاه
اشیا ویترین
مکان های تاریخی
مفاخر و مشاهیر
مفاخر و پیشکسوتان
دانش آموختگان سرآمد
دریافت اطلاعات دانش آموختگان
دانش آموختگان سرامد علم اطلاعات و دانش شناسی
تاریخ شفاهی
دفاع مقدس
آثار دفاع مقدس
عکس
دانشگاه در نگاه بزرگان
گفتار رهبری
بیانات مقام معظم رهبری
تقریر
فیلم
چند رسانه ای
فیلم
پادکست
ویژه نامه
گزارش تصویری
تورمجازی
تورمجازی ویترین هدایا
تورمجازی ویترین افتخارات
تورمجازی منابع کتابی
تماس با ما
گشایش نمایشگاه تخصصی اسناد فارسی خلیج فارس
ارسال شده در تاریخ
1404/02/24
ساعت
11:15
نمایشگاه تخصصی اسناد فارسی خلیج فارس در تاریخ 21 اردیبهشت1404 با همکاری مرکز بینالمللی میکروفیلم نور و گروه تاریخ دانشگاه الزهرا(س) افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س)، این نمایشگاه با حضور دکتر احمد رضا خضری مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت عتف، دکتر زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا(س)، دکتر امیرخانی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، مدیرمرکز بینالمللی میکروفیلم نور جمعی از اعضای هیئت علمی، دانشجویان گروه تاریخ دانشگاه الزهرا(س) و سایر علاقمندان این حوزه در طبقه همکف ساختمان خوارزمی(سالن شیشهای) بازگشایی شد.
دکتر زهرا ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا(س) ضمن خیر مقدم به مهمانان، با اشاره به روز دهم اردیبهشت ماه که روز خلیج فارس نام نهاده شد موقعیت استراتژیک خلیج فارس و ذخایر عظیم انرژی آن را یادآور شده و بر اهمیت این منطقه تأکید کرد.
وی با بیان اینکه خلیج فارس، سومین خلیج بزرگ جهان است و 63 درصد از منابع نفت و گاز و انرژی جهانی را در خود جای داده است، این منطقه را چهارراه جهان و روح ملت و پژواک قرنها افتخار ایرانیان توصیف کرد.
وی گفت: خلیج فارس فقط یک نام روی نقشه نیست؛ روح یک ملت و پژواک قرنها اعتبار ، موج هایش نجواگر تاریخ و غرور ملت ما و هر قطرهاش داستانی از عشق به میهن و هویت ماست، نامش سرود عشق است در سینه شهیدان و این را پیکرهای غواصان دست بسته خفته در اعماق خلیج فارس و نگهبانان غیور وطن در طول تاریخ چند هزار ساله گواهی میدهند.
در ادامه این مراسم، دکتر احمدرضا خضری مشاور وزیر علوم، در سخنرانی خود با اشاره به اهمیت والای خلیج فارس از جنبههای مختلف، بر ضرورت حفظ و حراست از این میراث گرانبها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه اگر تمام اسناد، مدارک، آثار و نوشتههای موجود درباره خلیج فارس در کنار یکدیگر قرار گیرند، میتوانند پهنه وسیعی از کرانههای این خلیج نیلگون را بپوشانند، به اهمیت تاریخی و تمدنی این منطقه اشاره کرد.
خضری با تأکید بر اهمیت راهبردی خلیج فارس، به نقش بیبدیل آن در تاریخ بشر و تمدنهای گوناگون اشاره کرد و افزود: خلیج فارس از نظر فرهنگی، کهکشانی از اقوام، فرهنگها و ملتها را در خود جای داده است.
وی همچنین به اهمیت اقتصادی و زیربنایی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: تعداد بنادر خلیج فارس با هیچ کجای دنیا قابل مقایسه نیست.
مشاور وزیر علوم با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای تحریف نام خلیج فارس در طول تاریخ، نسبت به این موضوع هشدار داد و گفت: اولین گام در این راه، بحث تحریف است. تحریف به این معنا که واقعیت را از مسیر اصلی خود خارج میکنند و تلاش دارند هویت این منطقه را خدشهدار کنند.
وی افزود: اسناد و مدارک علمی، حقوقی، سیاسی و تمدنی در داخل و خارج از کشور، گواهی بر این واقعیت است که خلیج فارس، همواره خلیج فارس بوده، هست و خواهد بود.
خضری با اشاره به اسناد تاریخی و جغرافیایی که در دوران اسلامی و پیش از آن، نام دریای پارس یا بحر فارس را برای این منطقه به کار بردهاند، تأکید کرد: از هزاران سال پیش، هیچ نامی جز خلیج فارس برای این منطقه وجود نداشته است.
وی با اشاره به تلاشهای مذبوحانه برای تغییر نام خلیج فارس در روزگار کنونی، هشدار داد که این اقدام میتواند منجر به ادعاهای حقوقی، ارضی و سرزمینی شود.
مشاور وزیر علوم با تأکید بر لزوم همگرایی ملی برای حفظ نام خلیج فارس، گفت: خلیج فارس، پارهای از تن ماست. باید اختلافات را کنار گذاشت و با همبستگی ملی از این میراث گرانبها پاسداری کرد.
وی با اشاره به پیام رزمندگان جان بر کف، بر اهمیت این موضوع تأکید کرد و افزود: باید اسناد و مدارک مربوط به خلیج فارس را به مجامع بینالمللی برد و نشان داد که این خلیج، متعلق به ایران است.
در ادامه دکتر امیرخانی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن اشاره به جایگاه نام خلیج فارس در کتب مرجع خارجی اعم از عربی، انگلیسی همچون بریتانیا و امریکانا، به اهمیت برپایی نمایشگاه اسناد تاریخی درباره خلیج فارس تاکید کرد و و این امر را در جهت اثبات حقوق ایران لازم برشمرد و در پایان از دست اندرکاران این برنامه تشکر کرد.
دکتر محمدرضا بهزادی سخنران دیگر این رویداد به معرفی مرکز بینالمللی میکروفیلم نور و فرآیند جمعآوری اسناد اشاره نمود
همچنین دکتر جمشید نوروزی عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه الزهرا نیز تحلیل تاریخی اسناد خلیج فارس و جایگاه آن در منابع بینالمللی را به این نشست علمی ارائه کرد
گفتنی است این نمایشگاه تا روز چهارشنبه مورخ 24 اردیبهشت برای بازدید علاقمندان از ساعت 9 تا15 برقرار است.
ارسال کننده:
تعداد بازدید:
24
تصاویر مرتبط:
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.