۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

به میزبانی دانشگاه الزهرا؛نشست بررسی کاربرد اینترنت اشیا در موزه‌ها و آرشیوهای دانشگاهی برگزار شد

ارسال شده در تاریخ 1402/02/27
ساعت 12:34
به میزبانی دانشگاه الزهرا؛نشست بررسی کاربرد اینترنت اشیا در موزه‌ها و آرشیوهای دانشگاهی برگزار شد

نشست از تئوری تا عمل با بررسی کاربرد اینترنت اشیا در موزه‌ها و آرشیوهای دانشگاهی با حضور جمعی از دانشجویان علاقمند و اساتید حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی روز دوشنبه 25 اردیبهشت‌ماه در سالن شورای ریاست دانشگاه الزهرا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا، در این نشست خانم آیسودا اکثت، دانش آموخته مقطع کارشناسی باستان شناسی و کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی با ارائه اطلاعاتی از نیازهای موزه‌ها در سراسر دنیا، بر اهمیت استفاده از تکنولوژی در موزه‌ها و آرشیوها در جهت ارائه اطلاعات دقیق به مخاطبان تأکید کرد.
وی در ادامه با بررسی سخت افزارهای لازم قبل از اجرای طرح داخلی موزه و آرشیو، به تهیه فیلم و عکس دیجیتال سه بعدی تاکید کرد و بیان داشت: پس از ایجاد زیر ساخت لازم، با دسته بندی اشیا براساس سیستم اینترنت اشیا و استانداردهای موزه ای و آرشیوی مانند سیداک، اطلاعات یکپارچه می‌شوند که با افزایش کیفیت سایت موزه‌ها و آرشیوها و بهبود زیرساخت های فنی سایت ها، امکان اتصال سایت به فضای واقعی درقالب واقعیت افزوده فراهم خواهد شد.
 
 
این دانش آموخته علم اطلاعات و دانش شناسی با اشاره به مزایای پیاده‌سازی اینترنت اشیا در موزه ها و آرشیوها گفت: حفظ امنیت اطلاعات، افزایش کیفیت دسترسی، یکپارچه سازی محتوا، کاهش هزینه های نگهداری، هوشمندسازی دقیق، جبران کمبود نیروی انسانی متخصص، جذابیت و رونق اقتصادی موزه ها و آرشیوها از جمله مزایای این امر است.
در پایان، وی استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا را موجب هم افزایی موزه ها و آرشیوها دانسته و بر کاربردی سازی این فناوری در موزه ها و آرشیوهای دانشگاهی تاکید کرد.
در بخش دیگر این نشست، دکتر مریم پاکدامن، کارشناس مسئول موزه و آرشیو دانشگاه الزهرا، ضمن خوشامدگویی، از افتتاح موزه و آرشیو دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد. وی موزه و آرشیو دانشگاه را جایگاه واقعی استفاده از تکنولوژی در موزه ها و آرشیوهای دانشگاهی دانست.
دکتر نجمه سالمی، مدرس علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا و متخصص حوزه سازماندهی اطلاعات نیز ضمن اشاره به مهجور ماندن مباحث مرتبط با سازماندهی در دوران نوین، استفاده از این تکنولوژی در موزه و آرشیو دانشگاه را موجب قدرت آموزش عالی و گسترش بینش در حوزه علوم دانست. همچنین تکنولوژی واقعیت افزوده و اینترنت اشیا را موجب لمس احساس در موزه‌ها و آرشیوهای دانشگاهی دانسته و از پر شدن خلا این مهم در موضوع سازماندهی اسناد و اشیا ابراز خرسندی کرد.
در پایان؛ دکتر پاکدامن ضمن تشکر از شرکت کنندگان، از علاقمندان جهت همکاری در راه اندازی موزه و آرشیو دانشگاه دعوت به عمل آورد.
 

ارسال کننده:فرزانه بهارلو
تعداد بازدید:305
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    دانشگاه الزهرا
    آدرس پستی تهران-خیابان ده ونک- دانشگاه الزهرا(روابط عمومی مرکزی واقع در طبقه همکف ساختمان ریاست)
    کدپستی : 1993893973 تلفن : 982188048932+ فاکس : 982188048932+
    تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.