۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

کاربرد فناوری‌ها در آرشیوها و موزه های دانشگاهی؛ بیگ دیتا یا کلان داده ها

ارسال شده در تاریخ 1400/11/18
ساعت 11:38
کاربرد فناوری‌ها در آرشیوها و موزه های دانشگاهی؛ بیگ دیتا یا کلان داده ها

امروزه با توسعه تکنولوژی ها، گونه های مختلف اسناد دیجیتال به صورت روز مره دچار دگرگونی می‌شوند. یکی از مهمترین انواع اسناد دیجیتال، رسیدهای حاصل از تراکنش‌ها، مسیرهای مختلف گردش کار اتوماسیونی و داده هایی از این نوع است. این نوع داده ها علاوه بر مشخص کردن اصالت اسناد، بر شناخت نوع اسناد و شیوه نگهداری آن ها موثر است همچنین این اسناد تعیین کننده مولفه های ارزش گذاری اسناد دیجیتال است.
 
بیگ دیتا یا کلان داده ها، به داده هایی که پردازش آنها خارج از حدّ توان سیستم های کنونی است، گفته می شود. به عبارت دیگر، داده های بزرگ، شامل یک مفهوم انتزاعی است؛ یعنی مجموعه داده هایی که قابل مشاهده، اکتسابی، مدیریت شده و فرآوری شده توسط دانش فناوری اطلاعات و ارتباطات سنّتی و ابزارهای نرم افزاری و سخت افزاری نباشند. می توان گفت داده های بزرگ باید به معنای چنین مجموعه داده ای باشد که نمی توانند اکتساب شده ذخیره شوند و یا توسط نرم افزار بانک اطلاعاتیِ کلاسیک مدیریت شوند. این تعریف، شامل دو شرط است: اوّل، حجم پایگاه داده که با استاندارد داده های بزرگ مطابقت دارد، در حال تغییر است و می تواند در طول زمان و یا با پیشرفت های فناورانه ، رشد کند. دوم، نوع پایگاه داده که با استاندارد داده های بزرگ فرق دارند.
 
امروزه کلیه مکاتبات اداری - آموزشی در دانشگاه‌ها به وسیله سامانه ها صورت میگیرد. سرعت تولید و ایجاد چرخه حیات جدید برای اسناد بسیار فزاینده است و این امر تعیین اصالت اسناد دیجیتال را با چالش همراه می کند. آرشیوهای دانشگاهی که در بردارنده اسناد اداری، علمی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه‌ها هستند، لازم است برای ارزش گذاری و تعیین اصالت اسناد از ابزارهایی بهره گیرند تا آینده را با کمترین بحران مواجه کند.
 
بیگ دیتا، ابزاری برای روشن شدن مسیر چرخه حیات اسناد است. حتی امروزه برای تعیین حیات تاریخی اشیا نیز از داده های ذخیره شده روی حسگرهای دیجیتال نصب شده بر اشیا استفاده می شود. این حسگرها اطلاعات مربوط به اشیا را در خود نگهداری کرده و در صورت جایجایی نیز داده های جدید را ذخیره می کنند.
استفاده از فناوری بیگ دیتا، ضمن حفظ آثار و اسناد، بر ارائه خدمات دیجیتال مطمئن به مخاطبان آرشیوها و موزه‌های دانشگاهی موثر است. البته حفظ این فناوری نیازمند تجهیزات و امکانات لازمی است که همواره فناوری را برای فناوری حفظ کند.
 
 
 

ارسال کننده:فرزانه بهارلو
تعداد بازدید:384
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    دانشگاه الزهرا
    آدرس پستی تهران-خیابان ده ونک- دانشگاه الزهرا(روابط عمومی مرکزی واقع در طبقه همکف ساختمان ریاست)
    کدپستی : 1993893973 تلفن : 982188048932+ فاکس : 982188048932+
    تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.