۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

کاربرد فناوری ها در آرشیوهای دانشگاهی؛ لباس هوشمند

ارسال شده در تاریخ 1400/11/09
ساعت 10:24
کاربرد فناوری ها در آرشیوهای دانشگاهی؛ لباس هوشمند

 
 
در قرون اخیر، فرایند هوشمندسازی در جهت تسهیل امور، تغییرات و تحولات بنیادین را در صنایع مختلف پدید آورده است. استفاده از اینترنت اشیا و ایجاد شهر هوشمند در راستای ایجاد زندگی بهتر مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است. از این رو، فناوری با صنعت نساجی پیوندی عمیق برقرار کرده است. لباس هوشمند از جمله محصولات جدیدی است که یک منبع اطلاعاتی محسوب می شود.
 
در لباس‌ هوشمند اجزای الکترونیکی، به طور مستقیم به پارچه دوخته شده‌اند. به طوری که حسگرهای الکترونیکی به صورت ساختار الیافی در لباس بافته و انعطاف پذیر می شود و افراد به راحتی متوجه آن نمی‌شوند، اجزای لباس هوشمند شامل حسگرها، پردازشگر، واحد عمل کننده ، انباره و سیستم ارتباطی است. امروزه کره، انگلستان و چین پیشتاز این فناوری هستند و از فناوری های جدید برای انتقال فلز به الیاف استفاده می کنند. این فناوری با چاپگر سه بعدی همراه شده و لباس هوشمند را تولید می کند.
لباس هوشمند اطلاعات دقیق از واکنش های درونی بدن، مانند ضربان قلب را ضبط کرده و گزارش می کند. همچنین ضد لک، ضد حریق، ضد چروک و ضد قارچ بودن، این لباس را ماندگار می کند. رفع احساس خستگی، افزایش سطح سلامت بدن، تغییر رنگ و تغییر بو از ویژگی های دیگر این لباس است. در واقع حسگرهای موجود در لباس، همه واکنش های درونی و بیرونی فرد را ضبط می کند و از این جهت منبع اطلاعاتی مهم و دقیقی محسوب می شود.
هم اکنون این لباس ها درحوزه ورزش، پزشکی و نظامی مورد بهره برداری قرار گرفتند. در آینده آرشیوها نیازمند استانداردهایی در جهت حفاظت، سازماندهی و ارائه اطلاعات این منابع اطلاعاتی هستند. اطلاعاتی که در این تراشه‌ها حفظ می شود، تاریخ را بدون تحریف یا حذف بیان می‌کند. استانداردهای حفظ فناوری، حفظ اجزای فناوری از هم اکنون دارای اهمیت بسزایی است چراکه حفظ اطلاعات از اولین وظایف آرشیویست‌ها است.
استفاده از این فناوری در اماکن تاریخی، در ماندگاری آثار بجا مانده نقش موثری دارد. همچنین انتقال اطلاعات در لحظه به تولید محتوای مناسب کمک می‌کند. امروزه با نگاه یکپارچه به کتابخانه، موزه، آرشیو و سایر مراکز اطلاعاتی، تنها حفظ فناوری برای فناوری مطرح است به نحوی که بتوان جنبه های مختلف فناوری را برای آیندگان محفوظ داشت. دانشگاه‌ها به عنوان مراکز تولید علم و فناوری، اولین مراکز کاربرد و حفظ فناوری هستند. بهره گیری از فناوری های نوین در آرشیو و موزه های دانشگاهی، ضمن یافتن روش‌های بهتر در مقیاس ملی و جهانی، بر توسعه علوم نیز تاثیر شگرفی خواهد داشت.

ارسال کننده:فرزانه بهارلو
تعداد بازدید:322
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    دانشگاه الزهرا
    آدرس پستی تهران-خیابان ده ونک- دانشگاه الزهرا(روابط عمومی مرکزی واقع در طبقه همکف ساختمان ریاست)
    کدپستی : 1993893973 تلفن : 982188048932+ فاکس : 982188048932+
    تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.