صفحه اصلی
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۴ فروردين
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره ما
معرفی
خط مشی
فرم ها
رئوسای پیشین
گزارش عملکرد
رشته مطالعات آرشیوی
تاریخچه
منابع
کتاب
کتب مرجع
دایره المعارف ها
استانداردها
کتب غیر مرجع
کتاب
پایان نامه
راهنمای اهداء اسناد و اشیاء
مجموعه ها
اسناد
افراد
فضای دانشگاه
تاریخ محلی
منابع کتابی
کتاب فارسی
کتاب غیر فارسی
اشیاء
هدایا
نشان ها
افتخارات
تجهیزات فنی
نمایشگاه افتخارات
درباره ویترین
روسای دانشگاه
اشیا ویترین
مکان های تاریخی
مفاخر و مشاهیر
مفاخر و پیشکسوتان
دانش آموختگان سرآمد
دریافت اطلاعات دانش آموختگان
دانش آموختگان سرامد علم اطلاعات و دانش شناسی
تاریخ شفاهی
دفاع مقدس
آثار دفاع مقدس
عکس
دانشگاه در نگاه بزرگان
گفتار رهبری
بیانات مقام معظم رهبری
تقریر
فیلم
چند رسانه ای
فیلم
پادکست
ویژه نامه
گزارش تصویری
تورمجازی
تورمجازی ویترین هدایا
تورمجازی ویترین افتخارات
تورمجازی منابع کتابی
تماس با ما
دسترسی آزاد به اطلاعات
ارسال شده در تاریخ
1400/08/08
ساعت
09:59
آزادی اطلاعات یا حق دسترسی به اطلاعات از مفاهیم نسبتا جدید و نوظهور در ادبیات حقوقی است. این مفهوم اولین بار در 1766 در سوئد به رسمیت شناخته شد. پیشروی سیاست دولتها به سوی دموکراسی و توسعه تکنولوژی موجب شد تا در قرن 19 ام، این حق در سراسر جهان به رسمیت شناخته شود. در ایران نیز در 1384، لایحه دسترسی آزاد به اطلاعات به تصویب مجلس رسید و در سال 1388 مورد تصویب مجلس تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت و در سال 1393 به تصویب هیات وزیران رسید. از آن پس تا کنون، اقداماتی در جهت اجرای این قانون صورت گرفته است که یکی از مهمترین آنها تبیین خط مشی دسترسی آزاد به اطلاعات در سازمانها و مراکز دولتی و غیردولتی است. همچنین وبگاه دسترسی آزاد به اطلاعات به نشانی https://iranfoia.ir در حال فعالیت است.
دسترسی آزاد به اطلاعات علاوه بر مزایایی چون معقولیت در تصمیمگیری عمومی، پیشگیری و مبارزه با فساد و دموکراسی و حکمرانی خوب، معایبی چون اقدامات مجرمانه در سواستفاده از اطلاعات، عدم آموزش همگانی به ویژه برای کارکنان، ایجاد هزینههای گزاف را نیز در پی دارد. اما همه این مسائل و چالشها قابل بررسی و رفع است.
رشد و توسعه تکنولوژی و رقابت در ارائه اطلاعات توسط مراکز اطلاعاتی، تغییر در سیاستهای دسترسی آزاد به اطلاعات را برای سازمانها، گریزناپذیر کرده است. ارائه برنامه ریزی منسجم همسو با پیشرفت تکنولوژی و تغییر سیاستهای دولت در جهت دسترسی آزاد به اطلاعات از اصلی ترین اقداماتی است که در مراکز اطلاعاتی صورت میگیرد. آرشیوها از جمله مراکز اطلاعاتی هستند که شفافیت و ایجاد دسترسی به اطلاعات برای آنها به دلایل امنیتی با چون و چرا همراه است. عدم آموزش به موقع آرشیویستها، مقاومت دربرابر تکنولوژی، تنظیم و توصیف براساس استانداردهای به روز نشده، وابستگی به جریانات سیاسی و اجتماعی و عوامل طبیعی از عوامل عدم همراهی آرشیوها با جریان دسترسی آزاد به اطلاعات است.
دسترسی آزاد به اطلاعات در سایه قوانینی که موجب جلوگیری از ایجاد مخاطرات شود میتواند خدمات مختلفی را برای مخاطبان به همراه داشته باشد. تسهیل در دسترسی به اطلاعات، تسهیل در ارائه خدمات، افزایش مهارتهای کارکنان، توسعه بدون مرز، کاهش هزینهها، پاسخگویی در حوزه حقوق افراد، معقولیت و مشورت در تصمیم گیری و عدم سوگیری و تصمیمات جانبدارانه را به همراه دارد.
آرشیو و موزه های دانشگاهی نیز یکی از مراکز اطلاعاتی است که باید با این جریان همراه باشد. آرشیو و موزه های دانشگاهی با ایجاد دسترسی آزاد به اطلاعات، گامی فراترنهاده و میتوانند فعالیتی چندجانبه داشته باشند. معرفی آرشیو و فعالیتهای تخصصی، ارائه خدمات سندپژوهی، تاریخ شفاهی، آینده پژوهی، رقمی سازی، جستجوی معنایی، حفاظت از اسناد، مرجع مجازی، آموزش از راه دور، آرشیو وب، دریافت ایدههای پژوهشی، برگزاری نشستها و سخنرانیها و اتاقهای پژوهشی آنلاین، اشتراک اسناد آرشیوی از سوی مخاطبان، بهره گیری از تکنولوژی به روز و توسعه خدمات بدون هزینه از فعالیتهایی است که در چارچوب دسترسی آزاد به اطلاعات صورت میگیرد. مدیران، کارکنان و مخاطبان با پذیرش دسترسی آزاد به اطلاعات به صورت همزمان، جریان گردش اطلاعات را رقم میزنند که موجب پیشرفت همه اقشار می شود.
ارسال کننده:
فرزانه بهارلو
تعداد بازدید:
414
تصاویر مرتبط:
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.